علت درد های سیاتیکی چیست؟

نتیجه تصویری برای تصاویر درد های سیاتیکی

علت درد های سیاتیکی چیست؟

عصب سیاتیک از طناب نخاعی شروع می شود ، از پشت کمر و از طریق لگن ادامه پیدا می کند و سپس به دو شاخه تقسیم می شود. هر شاخه وارد یکی از پا ها می شود.

این عصب طولانی ترین و مهم ترین عصب بدن شما است. عصب سیایتک تأثیر مستقیم بر توانایی افراد برای کنترل و احساس پاهای شما دارد.

هنگامی که این عصب تحریک می شود، شما درد سیاتیک را تجربه می کنید.

سیاتیک درد متوسط تا شدیدی است که ممکن است در پشت ، باسن و پاهای شما بروز کند. همچنین ممکن است علاوه بر درد ، احساس ضعف یا بی حسی در این مناطق داشته باشید.

سیاتیک یک علامت ناشی از آسیب های زمینه ای به ناحیه ای مانند مهره های استخوان گردن و پشت است که عصب را تحت تأثیر قرار می دهد.

سیاتیک به احتمال زیاد در افراد بین 30 تا 50 ساله بروز می کند.

علائم سیاتیک

نتیجه تصویری برای تصاویر درد های سیاتیکی

سیاتیک یک نشانه بسیار متمایز دارد. اگر دردی دارید که از طریق ناحیه کمر به اندام تحتانی شما جریان می یابد ، به طور معمول این درد ، سیاتیک است.

درد سیاتیک در نتیجه آسیب دیدگی یا مجروح شدن عصب سیاتیک شما است ، بنابراین دیگر علائم آسیب عصبی هم معمولاً همراه با درد وجود دارند.

علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ممکن است دچار دردی باشید که با حرکت کردن تشدید می شود.
  • ممکن است سوزش یا ضعف را در پاها یا یک پای خود داشته باشید ، که معمولاً در مسیر عصب سیاتیک احساس می شود. در موارد شدید ، ممکن است بی حسی یا بی حرکت رخ دهد.
  • ممکن است حس درد و سوزن سوزن شدن داشته باشید ، که شامل سوزش دردناک در انگشتان پا یا خود پا می باشد.
  • شما ممکن است بی اختیاری را تجربه کنید ، که ناتوانی در کنترل مثانه یا روده شما است. بی اختیاری مثانه یا روده نشانه ای نادر از سندرم کودا اکوینا است ، که در زیر توضیح داده شده است ، و این امر مستلزم مراجعه فوری به مرکز مراقبت های اورژانس پزشکی است.

چه عواملی موجب سیاتیک می شوند؟

تصویر مرتبط

سیاتیک می تواند ناشی از مشکلات ستون فقرات شما باشد و می تواند بر روی اعصابی که در امتداد پشت شما قرار دارند ، اثر بگذارد.

همچنین می تواند به علت آسیب ها از جمله سقوط ، یا تومورهای عصبی ستون فقرات یا تومور عصب سیاتیک ایجاد شود.

بیماری های زیر می توانند باعث ایجاد سیاتیک شوند :

فتق دیسک

نتیجه تصویری برای تصاویر درد های سیاتیکی

مهره ها یا استخوان های ستون فقرات ، توسط قطعات غضروفی از همدیگر جدا می شوند. غضروف با مواد ضخیم و شفافی پر شده است تا انعطاف پذیری لازم را در حین حرکت به اطراف به ستون فقرات بدهد.

هنگامی که اولین لایه غضروف ریزش می کند ، فتق دیسک رخ می دهد. ماده داخل می تواند به عصب سیاتیک شما فشار وارد کند ، که موجب درد و بی حسی در اندام تحتانی می شود.

آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکایی ، تخمین زده است که از هر 50 نفر یک نفر فتق دیسک را در طول عمر خود تجربه کرده است.

تنگی کانال نخاعی

تنگی نخاعی نیز به علت باریک شدن غیر طبیعی کانال پایین کمر ایجاد می شود. این محدود شدن فشار روی نخاع و ریشه های عصبی سیاتیک شما را افزایش داده و آنها را تحت تأثیر قرار می دهد.

اسپوندیلولیستزیس

اسپوندیلولیستزیس یکی از بیماری های مرتبط با اختلال دیسک دژنراتیو است.

هنگامی که یک استخوان ستون فقرات حرکت می کند و یا بر اثر لغزش یک مهره به روی مهره دیگر ، استخوان های ستون فقرات می توانند به عصب سیاتیک شما فشار وارد کنند.

سندروم پیریفورمیس

تصویر مرتبط

سندروم پیریفورمیس یک اختلال عصبی – عضلانی نادر است که در آن ماهیچه پیریفورمیس خود را منقبض کرده یا سفت می کند و باعث ایجاد سیاتیک می شود.

عضله پیریفورمیس عضله ای است که بخش پايين ستون فقرات را به استخوان ران متصل مي کند. هنگامی که این عضله منقبض می شود ، می تواند بر عصب سیاتیک شما فشار آورد ، که منجر به سیاتیک می شود.

سندرم پیریفورمیس در صورتی که شما برای مدت طولانی بنشینید ، زمین بخورید و یا تصادف اتومبیل را تجربه کنید ، می تواند بد تر شود.

سندرم کودا اکوینا یا نشانگاندم اسبی

سندرم كودا اكينا به مجموعه آسيب های رشته های دم اسبی در انتهای نخاع اطلاق مي شود. بی اختیاری مثانه یا روده نشانه ای نادر از سندرم کودا اکوینا است.

محقق و مترجم : مینو شفیعی

لینک منبع 

درمان بی خوابی

2 دیدگاه دربارهٔ «علت درد های سیاتیکی چیست؟»

  1. مریم اکبری زاده

    تشکر می کنم بانوی عزیز. اطلاعاتی راجع به این درد نداشتم. خوشحالم به کمک شما به دانش من اضافه شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا