راهنمای انتخاب و خرید کفش خوب برای دویدن

در این مطلب راجع به کفش مناسب برای دویدن صحبت میکنم.

احتمالا شما هم تبلیغات تلویزیونی کفش های مختلف را دیده اید. اما آیا واقعا این کفش ها مناسب هستند؟

اولین نکته ای که در هنگام خرید کفش چک میکنیم سایز کفش هست. اما باید به این نکته دقت کنیم که ساختار پای آدمها متفاوت است و علت اصلی اینکه ممکن است یک کفش از یک برند برای پای دوست شما عالی و معرکه باشد ولی وقتی شما آن کفش را امتحان میکنید خیلی خوب توی پاتون نرود و حس کنید قالب مناسبی ندارد. به همین علت نمیشود یک کفش از یک برند را بعنوان کفش مناسب برای دویدن معرفی کرد. شما خودتان به شخصه باید کفش را بپوشید و تست کنید و ببینید کدام کفش برای شما مناسب هست.کفش ورزشی را هرگز آنلاین نخرید بلکه حتما باید آنرا تست کنید.

پس اگر سلامت پاهای شما برایتان مهم است موقع خریدن کفش به برند و رنگ و زیبایی و تخفیفش توجه نکنید، مهم ترین معیار برای شما این یاشد که قالب کفش به پای شما بخورد و مناسب برای کاربرد شما (دویدن، پیاده روی،بسکتبال،فوتسال …)باشد. کفشی ارزنده و برازنده پای شما هست که جلوی آسیب دیدن پا را بگیرد و در واقع نقش حمایتی برای هدف ورزشی شما داشته باشد.

از ما میپرسید کفش طبی خوبه؟کفش طبی برای فعالیت های روزانه و قدم زدن بسیار مناسب هست ولی برای دویدن و ورزش کردن کفش مناسبی نیست و هر ورزشی کفش مناسبی دارد.
مثلا کفش مناسب کوهنوردی و بسکتبال و فوتسال متفاوت هست.
برای فوتسال و بدمینتون کفش پاشنه خیلی کم دارد یا ندارد.

نکات ضروری برای خرید کفش دویدن :

1 .سایز کفش مناسب پای شما باشد.

این عکس ها از بخش راهنمای انتخاب سایز سایت آدیداس هستند.

به این نکته توجه کنیم که سایز کفش فقط تابعی از طول پا هست و مشخصه های آناتومی پا را در نظر نمیگیرد.

2 . بهتر است کفش ورزشی را بعد از ظهر یک روز با پیاده روی یا دویدن معمولی خرید کنید، چون پاها مقداری متورم هستند و در طول روز کفش تنگ نمیشود.

3 . حین تست کردن کفش برای کسب اطمینان از عدم لغزش و سرخوردگی پا و قالب بودن کفش کمی بدوید و در دو حالت نشسته و ایستاده امتحان کنید.

4 . کفش نباید سنگین باشد. کاهش وزن کفش باعث کاهش وزن اضافی بر روی پاها میشود و به این ترتیب چابکی و سرعت ورزشکار افزایش می یابد.

5 . بهتر است کفش دویدن بنددار باشد تا بتوانید آنرا برای پا سایز کنید چون معمولا یک پا از دیگری کمی بزرگتر است.بهتر است کفشی را انتخاب کنید که برای پای بزرگتر مناسب تر است.

6 . زبانه کفش باید بلند باشد تا وقتی بند کفش را گره میزنید روی پای شما فشار وارد نشود. بهتر است زبانه کفش دوخته نشده و آزاد باشد، زیرا هم پوشیدن کفش را راحت تر میکند هم تنظیم فشار کفش با آن راحت تر میباشد.

7 . پشت کفش حتما باید برای حفاظت از تاندون آشیل ابری و دارای خاصیت ارتجاعی باشد. کفشی مناسبتر است که ساق پا را هم حفظ کند.

8 . کف کفش باید از بیرون محکم و از درون نرم و راحت باشد بطوری که نیروی جاذبه زمین را به راحتی جذب کند.حرکت مچ پا به سمت داخل یکی از حرکات بیومکانیک نرمال در هنگام راه رفتن و دویدن است. سفت بودن این لایه منجر به انتقال نیرو از زمین به پا میشود و دردهای ستون فقرات و دردهای موضعی در پا را ایجاد می کند.

9 . کفی کفش باید قوس دار باشد که بتواند قوس پای شما را حفظ کند

10 . انتهای پشت کفش باید سفت و سخت باشد که از پیچ خوردن مچ پا جلوگیری کند.

11 . وقتی کفش را در دست میگیرید و خم می کنید فقط پنجه کفش باید خم شود و وسط کفش نباید خم شود.

12 . درون کفش سمت پاشنه باید حدود نیم سانت خاصیت ارتجاعی داشته باشد تا پاشنه پا آسیب نبیند. بعضی از کفش های جدید دارای مواردی مانند بالشتک هوا یا کپسول هوا می باشند که پاشنه را نرم تر می کند.

13 . کفش حتما باید 2-3 سانت ارتفاع در سمت عقب و 1-2 سانت ارتفاع در سمت جلو داشته باشد. کفش های پاشنه بلند به دلیل فشار به انگشتان پا مناسب نیستند و همچنین به دلیل کاهش ثبات سبب بر هم خوردن تعادل میشوند.

14 . کف کفش باید شیارهای طولی و عرضی داشته باشد که در فصل های سرد سال لیز نخورید.

15 . روی کفش از جنس پارچه و توری باشد که تهویه پا و تبادل هوا را انجام دهد.

16 . جلوی کفش باید فضای کافی برای انگشتان داشته باشه تا انگشتان آزاد باشند.

نکته : برای اینکه پا بوی بد نگیرد بهتر است به صورت هفتگی کفی کفش را بشویید.

 

 

???اشتباه مرسوم 

خیلی از افراد فکر می کنند که کفش های راحت و سبکی که به راحتی از وسط می شکنند (نمونه کفش اسکیچرز ) برای راه رفتن طولانی مناسب می باشند. اما این کفش ها با اینکه قدرت ضربه گیری خوبی دارند ،بعلت تا شدن از وسط باعث انتقال فشار بیش از حد روی قسمت جلویی پا می شوند. و در این مورد نقش محافظت کننده ندارند. پوشیدن این کفش ها و پیاده روی جهت پیاده روی طولانی و روزانه ، ممکن است در نهایت باعث بروز درد در قسمت جلو پا شود. i علاوه بر این ؛ فشار بیشتری (و همراه با کشش) بر گودی کف پا ، تاندون‌های خم کننده  مچ پا / انگشتان و فاشیای کف پا(پلانتار) واردمی‌شود(مثل پای برهنه) و موجب ایجاد التهاب و درد در این بافت‌ها می گردد.  بنابراین پوشیدن این کفش ها شاید برای نشستن و ایستادن طولانی در امور روزمره (مثل امور اداری) مناسب و با احساس راحتی همراه می باشد، اما برای پیاده روی طولانی مدت و دویدن توصیه نمی گردد.(مخصوصا در افراد مستعد و یا داری مشکلاتی همچون؛لاکسیتی ژنرالیزه ، پلانتار فاشیاتیس ، متاتارسالژیا و …).

ذ

 

عمر کفش دویدن چقدر است؟

یکی از باورهای غلط این است که کفش خوب میخریم که چندسال از آن استفاده کنیم.متاسفانه اینطور نیست.

مهم ترین فاکتور مشخص کننده کیفیت کفش ، قابلیت جذب شوک هست. این قابلیت بعد از 500 تا 800 کیلومتر دویدن به میزان 50% افت میکند. پس دوندگان باید هر 500-800 کیلومتر یا هر 6 ماه (هرکدام که زودتر اتفاق بیفتد، کفش جدیدی تهیه کنند و حفظ ظاهر کفش به معنی خراب نشدن آن نیست.

درمان بی خوابی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا