فیزیوتراپی چیست | عوارض فیزیوتراپی چیست

فیزیوتراپی چیست و چگونه انجام میشود

اگر مصدومیت یا بیماری ای دارید که انجام کارهای روزانه را برای تان دشوار می کند ، ممکن است پزشک فیزیوتراپی را پیشنهاد کند.

فیزیوتراپی (PT) روش مراقبتی است که با هدف کاهش درد و کمک به شما در بهبود عملکرد ، حرکت و زندگی بهتر انجام می شود. ممکن است در موارد زیر به فیزیوتراپی نیاز داشته باشید:

  • تسکین درد
  • بهبود حرکت یا توانایی
  • جلوگیری از صدمات ورزشی یا بهبود آنها
  • پیشگیری از ناتوانی یا جراحی های احتمالی
  • توانبخشی بعد از سکته مغزی ، تصادف ، آسیب دیدگی یا جراحی
  • کار کردن بر روی تعادل برای جلوگیری از افتادن از زمین خوردن
  • مدیریت یک بیماری مزمن مانند دیابت ، بیماری قلبی یا آرتریت
  • کمک به بهبود بعد از زایمان
  • کمک به کنترل روده یا مثانه
  • کمک به سازگار شدن با یک اندام مصنوعی
  • آموزش استفاده از دستگاه های کمکی مانند واکر یا عصا
  • آموزش در موارد استفاده از اسپلینت (آتل بندی) یا کمربند طبی

همه افراد در هر گروه سنی می توانند فیزیوتراپی دریافت کنند. این روش می تواند انواع مشکلات سلامتی را درمان کند.

کلیپ فیزیوتراپی را در زیر مشاهده کنید:

 

انواع فیزیوتراپی

در کل 6 نوع مختلف فیزیوتراپی وجود دارد:

 

متخصص فیزیوتراپی به چه کسی اطلاق می شود؟

فیزیوتراپی چیست
بهترین مراکز فیزیوتراپی در تهران

فیزیوتراپیست به متخصص بهداشتی دارای مجوزی گفته می شود که آموزش های تکمیلی تحصیلی خود را در رشته فیزیوتراپی دریافت می کند.

برخی از فیزیوتراپیست ها دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند و برخی دیگر نیز دارای دکترای فیزیوتراپی هستند. آنها برای گرفتن گواهینامه باید در یک آزمون شرکت کنند. سپس از سوی مراکزی که در آن کار می کنند، مجوز اخذ می کنند.

فیزیوتراپیست ها با توجه به نیازهای شما درمان مناسب را پیشنهاد می کنند. آنها ممکن است علائم شما را با روشهای عملی مفید، طی یک فرایند فیزیکی (hands-on) بهبود بخشند. همچنین ممکن است به شما تمرینات ویژه ای بیاموزند تا به شما در حرکت و عملکرد بهتر کمک کنند.

در بسیاری از موارد شما می توانید بدون مراجعه به پزشک خود، مستقیماً به یک فیزیوتراپیست مراجعه کنید. در برخی موارد ممکن است پزشک فیزیوتراپی را تجویز کند. بیمه نامه خود را بررسی کنید تا ببینید نیاز به نسخه برای تأمین هزینه های تان دارید یا خیر.

اگر بیماری یا جراحت جدی دارید ، فیزیوتراپیست نمی تواند جای پزشک تان را بگیرد. اما ممکن است برای راهنمایی درمان با پزشکان و سایر متخصصان دیگر همکاری کند. در این صورت شما احساس بهتری خواهید داشت و احتمالاً در منطقه تحت درمان، عملکرد و توانایی خود را کامل به دست خواهید آورد.

فیزیوتراپیست ها معمولاً دستیار دارند. دستیار ها نیز آموزش دیده اند تا طیف وسیعی از درمان های جسمی را ارائه دهند.

 

فیزیوتراپیست چه کاری انجام می دهد؟

در اولین جلسه درمانی ، فیزیوتراپیست تان نیازهای شما را بررسی و ارزیابی می کند. او از شما در مورد درد یا سایر علائم ، توانایی حرکت در انجام کارها یا انجام امور روزمره ، چگونگی وضعیت خواب تان و سوابق پزشکی تان سؤال خواهد کرد.

فیزیوتراپیست به منظور ارزیابی موارد زیر، تست هایی به شما می دهد:

  • چقدر خوب می توانید به اطراف حرکت کنید ، از نقطه ای به نقطه دیگر برسید ، خم شوید یا چیزی را بگیرید
  • چقدر خوب می توانید قدم بردارید یا از پله ها بالا روید
  • ضربان قلب یا ریتم تان در حین فعالیت
  • وضعیت یا تعادل تان

سپس ، فیزیوتراپیست برای تدوین یک برنامه درمانی با شما همکاری خواهد کرد. این برنامه درمانی شامل اهداف شخصی شما مانند عملکرد و احساس بهتر ، به علاوه تمرینات یا سایر روش های درمانی برای دستیابی به آنها خواهد بود.

ممکن است مدت زمانی کوتاه یا طولانی طی شود تا به این اهداف توسط فیزیوتراپی دست پیدا کنید. از آنجایی که توانایی افراد متفاوت است، این مدت زمان در هر فرد متفاوت خواهد بود. همچنین ممکن است جلسات بیشتر یا کمتری به نسبت سایرین نیاز داشته باشید. این تنها به نیازهای شما بستگی دارد.

درمان شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ورزش یا کشش هایی که توسط درمانگر تان هدایت می شود
  • ماساژ ، گرما درمانی یا سرما درمانی ، آب گرم درمانی یا اولتراسوند برای کاهش درد عضلانی یا اسپاسم
  • توانبخشی برای کمک به شما در یادگیری استفاده از اندام های مصنوعی
  • تمرین با ابزار هایی که به شما کمک می کنند حرکت کنید یا تعادل خود را حفظ کنید ، مانند عصا یا واکر

درمانگر تان پیشرفت شما را رصد خواهد کرد و در صورت لزوم، درمان های بعدی شما را تنظیم می کند.

در بین جلسات می توانید تمریناتی را در خانه انجام دهید که درمانگر به شما آموزش می دهد. این به شما کمک می کند که طبق برنامه پیش بروید و تناسب اندام خود را نیز بهبود بخشید.

 

تعداد جلسات فیزیوتراپی

تعداد جلسات فیزیوتراپی بسته به مشکلی که دارید و شدت آن، و همچنین توانایی خود شما بستگی دارد و در نهایت توسط فیزیوتراپیست تان تعیین می گردد.

 

فیزیوتراپی  را در کجا می توان دریافت کرد؟

گاهی اوقات درمانگر ها برای کمک به درمان به خانه شما می آیند که به آن فیزیوتراپی در منزل می گویند. آنها همچنین خدمات درمان را در اماکن زیر ارائه می دهند:

  • بیمارستان ها
  • کلینیک های سرپایی
  • مراکز پزشکی ورزشی
  • مطب های خصوصی
  • خانه های سالمندان
  • مراکز پرستاری
  • مراکز توانبخشی
  • اداره جات و محیط کاری
  • مدارس یا دانشکده ها

 

فواید فیزیوتراپی

مجهزترین مرکز فیزیوتراپی تهران
فواید فیزیوتراپی

فیزیوتراپی اغلب یکی از بهترین انتخاب هایی است که می توانید هنگام درد طولانی مدت (که به آن درد مزمن نیز گفته می شود) یا آسیب دیدگی انجام دهید. این روش می تواند شما را قوی تر کرده و به شما در حرکت و داشتن احساسی بهتر کمک کند.

از پزشک خود بخواهید که به شما یک فیزیوتراپیست معرفی کند. احتمالاً برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم است در چندین جلسه فیزیوتراپی شرکت کنید. همچنین باید برخی از تمرینات را در خانه نیز انجام دهید.

فیزیوتراپی ها تمرینات زیادی دارند. با این حال ، این ایده خوبی است که از آنها درمورد تجربه خود در کار با افرادی که شرایطی مانند شما داشته اند ، از آنها سؤال کنید. همچنین می توانید از آنها بپرسید که چند جلسه به شما نیاز دارد.

 

فیزیوتراپی چگونه درد را درمان می کند؟

فیزیوتراپیست ها نه تنها متخصص در درمان درد هستند، بلکه منبع آن را نیز می دانند. درمانگر به دنبال مناطقی از ضعف یا سفتی می گردد که ممکن است استرس بیشتری به مکان هایی که صدمه دیده اند، وارد کند. او برای کاهش درد و کمک به شما در بهتر حرکت کردن، آن مناطق را با تمرین های خاصی معالجه می کند.

در جلسه فیزیوتراپی ، ممکن است ترکیبی از موارد زیر انجام شود:

  • تمرینات هوازی با تأثیر کم. این تمرینات، ضربان قلب شما را افزایش می دهند، اما مفاصل تان را آسوده و رها می گذارند. به عنوان مثال ، شما ممکن است برای گرم کردن قبل از انجام تمرینات قدرتی خود به جای دویدن، سریع راه بروید یا از دوچرخه ثابت استفاده کنید.
  • تمرینات قدرتی. در مطب درمانگر ممکن است از دستگاه ها ، کش های مقاومتی ، یا وزن بدن خودتان (لانژ ، اسکوات و تمرینات پوش آپ) استفاده شود. ممکن است روی عضلات اصلی شما (شکم ، سرینی و پشت) و همچنین سایر قسمت های بدن تان کار شود.
  • تمرینات تسکین درد. این حرکات مناطقی را که درد دارید ، مورد هدف قرار می دهند ، بنابراین شما قوی تر و انعطاف پذیر تر می شوید و این امر باعث می شود زندگی تان راحت تر شود.
  • تمرینات کششی. این حرکات ملایم خواهند بود و پزشک معالج شما اطمینان خواهد داد که بدن تان گرم شده است و بیش از حد کشش نداشته اید.

فیزیوتراپیست ممکن است تمریناتی را برای انجام در خانه نیز تجویز کند.

 

بعد از فیزیوتراپی چه باید کرد

در طول جلسات فیزیوتراپی و پس از آن، پزشک متخصص تان ممکن است از موارد زیر نیز استفاده کند:

  • کمپرس گرم و سرد. یخ التهاب را آرام می کند. گرما عضلات شما را گرم می کند تا بهتر حرکت کنند. و هر دو می توانند به تسکین درد کمک کنند.
  • ماساژ دادن. به خاطر داشته باشید که ماساژ روی مناطقی که زخمی یا آسیب دیده اند ممکن است آرامش بخش نباشد. اما درمانگر شما بسیار مراقب خواهد بود تا اطمینان حاصل کند که ماساژ برای شما بی خطر و مفید است.
  • تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS) و اولتراسوند. در تحریک الکتریکی عصب از راه پوست یا TENS از دستگاهی برای ارسال جریان الکتریکی با ولتاژ پایین به پوست بر روی ناحیه ای که درد دارید، استفاده می شود. در اولرتسوند نیز امواج صوتی به مناطقی که صدمه دیده، هدایت می شود. هر دوی این روش ها ممکن است با مسدود کردن پیام درد به مغز تان ، درد را تسکین دهند.

کمپرس گرم و سرد و یا درمان های موضعی بعد از یک جلسه ، طبق جهت پزشک تان ، ممکن است باعث کاهش درد شود.

 

آیا فیزیوتراپی دردناک است؟

فیزیوتراپی هیچ گونه دردی ندارد و کاملا بی خطر است. اما از آنجا که در این روش از قسمت هایی از بدن تان استفاده می شود که آسیب دیده اند یا درد مزمن دارند ، ممکن است چالش برانگیز یا حتی سخت باشد. به عنوان مثال ، ممکن است بعد از انجام تمرینات کششی یا ماساژ، در بافت، درد عمیقی احساس کنید.

اما دلیل محکمی برای این مورد وجود دارد. درمانگر شما بر اساس نیازهای خاص تان، برنامه خاصی را در ذهن خود دارد. بعضی اوقات برای قوی تر شدن ، باید تمرینات سخت تری انجام دهید. این به شما فشار می آورد ، اما نباید خیلی زیاد باشد.

هر فرد ممکن است به طور متفاوتی به درمان پاسخ دهد. نوع بدن ، فعالیت های روزانه ، هم ترازی و عادت ها همه بر برنامه شما تأثیر می گذارد. برای این که فواید چشمگیری کسب کنید باید از برنامه درمان تان پیروی کنید.

 

عوارض فیزیوتراپی

بعد از فیزیوتراپی چه باید کرد
عوارض فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یکی از اجزای اساسی بهبودی بعد از بیماری ، آسیب یا جراحی است. با استفاده از روش هایی مانند تحریک الکتریکی و اولتراسوند ، درمانگر می تواند به کاهش درد شما کمک کند و بهبود را تسریع بخشد. ورزش ، راه رفتن ، بالا رفتن از پله و فعالیت های تعادلی ، جنبه عملی فیزیوتراپی را تشکیل داده و استقلال را بازیابی می کند. با این وجود ، دوره درمانی شما ممکن است منجر به انواع پیامد ها شود. بسیار حائز اهمیت است که با پرداختن به آنها در طول دوره درمانی خود و در صورت لزوم تماس با پزشک ، این عوارض را به حداقل برسانید. در ادامه به برخی از عوارض فیزیوتراپی اشاره شده است:

 

رنج همراه گنج

یکی از مهمترین عوارض جانبی که احتمالاً در طول درمان تجربه خواهید کرد، درد است. با شروع برنامه توانبخشی و بهبودی ، ممکن است درد بنیادی شما بیشتر شود و این ممکن است منجر به سردرگمی و کاهش انگیزه برای ادامه راه شود. گفتگو در خصوص این موارد با پزشک و درمانگر تان ضروری است تا مشخص شود که آیا مداخلات درمانی متناوب می تواند به کاهش درد کمک کند تا بتوان درمان را ادامه داد. برای کمک به کنترل درد ، پزشک تان ممکن است مصرف داروهای ضد درد خوراکی را 30 دقیقه قبل از جلسه درمانی توصیه کند. کمپرس گرم و سرد و یا درمان های موضعی بعد از یک جلسه ، طبق جهت پزشک تان ، ممکن است باعث کاهش درد شود.

 

تورم

یکی دیگر از عوارض شایع فیزیوتراپی تورم است. از آنجا که پزشک تان برای تقویت عضلات ، رباط ها و تاندون ها، آنها را به چالش می کشد ، بدن تان ممکن است با افزایش ادم یا تورم پاسخ دهد. تورم می تواند باعث ایجاد درد بیشتر و محدودیت های عملکردی شود. برای درمان تورم با پزشک خود صحبت کنید. استفاده از یخ بعد از درمان یا استفاده از آتروپات می تواند باعث کاهش درد و تورم شده و به طور همزمان گردش خون را بهبود بخشد.

 

عدم حصول نتیجه

مانند هر مداخله پزشکی دیگر، شرکت در فیزیوتراپی هیچ تضمینی برای بهبودی یا برطرف کردن کامل علائم وجود ندارد. از آنجا که این امر می تواند دلسرد کننده باشد ، ممکن است شما را متقاعد به قطع درمان کنید. با این وجود ، پایان دادن زود هنگام به روند درمان احتمالاً منجر به درد طولانی مدت و آسیب مجدد خواهد شد. بنابراین بسیار حائز اهمیت است که دوره درمان را کامل کنید. با پزشک خود در مورد اهداف شخصی تان صحبت کنید و تا حد امکان به درمان تان پایبند باشید. ممکن است درمانگر تان بتواند جهت درمان را بر اساس اهداف خاص شما تنظیم کند یا ممکن است برای تسهیل نتایج بهبودی، در مورد شیوه زندگی تان به شما آموزش هایی ارائه دهد.

 

مسائل جسمی-عاطفی

ممکن است فشار روانی و عاطفی که در رابطه با درمان خود تجربه خواهید کرد را دست کم بگیرید. شرکت در جلسات مکرر ، درد ، پیشروی کند و مدت زمان طولانی درمان می تواند منجر به واکتش های عاطفی منفی گردد. در مورد مشکلات خود با خانواده و دوستان خود صحبت کنید و از آنها در زمینه مراقبت از کودکان ، تهیه غذا و حمل و نقل کمک بگیرید تا بتوانید بر روی درمان خود متمرکز شوید. اگر قادر به بازگشت به محل کار در نتیجه آسیب یا بیماری تان نیستید ، با یک مشاور شغلی ملاقات کنید تا شما را راهنمایی کند. با توجه به فشارها و مسائلی که با آنها روبرو هستید ، آشنا بودن به این موارد به شما امکان می دهد تا کنترل اوضاع خود را در دست بگیرید و به صورت مؤثر تری به تغییراتی که با آن روبرو هستید ، چه طولانی مدت و چه کوتاه مدت پاسخ دهید.

 

10 دلیل مبنی بر اینکه فیزیوتراپی سودمند است

فیزیوتراپی در منزل
فیزیوتراپی چیست و چگونه انجام میشود

فیزیوتراپی به افراد در هر سنی که دارای شرایط پزشکی ، بیماری یا جراحات هستند کمک می کند که توانایی منظم حرکتی و عملکردی شان بهبود پیدا کند.

یک برنامه درمانی فیزیوتراپی انحصاری می تواند به افراد کمک کند تا به سطح عملکرد قبلی خود بازگردند و فعالیت ها و تغییرات سبک زندگی ای ترویج دند که می تواند به جلوگیری از صدمات بیشتر و بهبود سلامت و سلامتی کلی شان کمک کند. پزشکان عمومی معمولاً بیماران را در اولین علامت مشکل به فیزیوتراپیست ارجاع می دهند ، زیرا این روش، یک روش محافظه کارانه برای مدیریت مشکلات جسمانی به حساب می آید. نمی دانید چه چیزی فیزیوتراپی را اینقدر مهم می کند؟ به افتخار ماه فیزیوتراپی در ماه اکتبر ، به 10 روشی که به واسطه فیزیوتراپی بهره مند می شوید را فهرست کرده ایم:

  1. کاهش درد یا از بین بردن درد. تمرینات درمانی و تکنیک های دستی مانند حرکت دادن بافت مفصلی و نرم یا درمان هایی مانند اولتراسوند ، نوار کشی یا تحریک الکتریکی می توانند به تسکین درد و بازگرداندن عملکرد عضلات و مفاصل به منظور کاهش درد کمک کنند. چنین روش های درمانی همچنین می توانند از بازگشت درد نیز جلوگیری کنند.
  2. پیشگیری از جراحی. اگر فیزیوتراپی به شما در رفع درد یا بهبودی ناشی از آسیب کمک می کند ، ممکن است نیاز به عمل جراحی نباشد. و حتی در صورت نیاز به عمل جراحی ، ممکن است از فیزیوتراپی قبل از جراحی نیز بهره مند شوید. همچنین با پیشگیری از عمل جراحی ، هزینه های درمان تان به مراتب کاهش می یابد.
  3. بهبود حرکت. اگر در ایستادن ، راه رفتن یا حرکت کردن مشکل دارید ، فیزیوتراپی می تواند بدون توجه به سن تان به شما کمک کند. تمرینات کششی و قدرتی به شما در بازگشت توانایی حرکت تان کمک می کند. انواع فیزیوتراپی می توانند افراد را به طور صحیح با عصا ، واکر یا هر وسیله کمکی دیگری سازگار سازد و یا از حیث نسخه های ارتز (ابزاری برای اصلاح وضعیت گوژپشتی) ارزیابی کند. با منحصر سازی یک برنامه درمانی ، هر فعالیتی که برای زندگی یک فرد مهم باشد می تواند عملی و سازگار شود تا از حداکثر عملکرد و توان استفاده خود استفاده.
  4. بهبودی از سکته مغزی. از بین رفتن برخی از عملکرد ها و حرکات بعد از سکته مغزی بسیار متداول است. فیزیوتراپی به تقویت قسمت های ضعیف بدن و بهبود راه رفتن و برقراری تعادل کمک می کند. فیزیوتراپی همچنین می تواند توانایی بیماران سکته مغزی در انتقال و حرکت در رختخواب را بهبود ببخشد تا بتواند استقلال بیشتری در خانه داشته باشند و بار مراقبت حین استفاده از توالت ، حمام کردن ، لباس پوشیدن و سایر فعالیتهای روزمره را کاهش دهد.
  5. بهبود یا پیشگیری از آسیب های ورزشی. فیزیوتراپیست ها به خوبی می دانند که چطور ورزش های مختلف می تواند خطر بروز انواع خاصی از آسیب ها (مانند فشار شکستگی ها برای دوندگان دوی استقامت) را افزایش دهند. فیزیوتراپیست ها می توانند برای اطمینان از بازگشت ایمن به ورزش ، برنامه های تمرینی ریکاوری یا پیشگیرانه را برای شما طراحی کنند.
  6. بهبود تعادل و پیشگیری از افتادن و زمین خوردن. هنگامی که برنامه فیزیوتراپی را شروع می کنید ، از حیث خطر افتادن بررسی می شوید. اگر در معرض خطر افتادن زیادی قرار داشته باشید ، درمانگران تمریناتی را ارائه می دهند که با اطمینان و با دقت، تعادل شما را به شکل شبیه سازی شده ای از شرایط واقعی زندگی به چالش بکشد. درمانگران همچنین برای بهبود هماهنگی از وسایل کمکی برای کمک به راه رفتن ایمن به شما استفاده می کنند. هنگامی که مشکل تعادل به دلیل ایجاد مشکل در سیستم دهلیزی فرد ایجاد شده باشد ، فیزیوتراپیست ها می توانند مانور های خاصی را انجام دهند که به سرعت بتواند عملکرد صحیح دهلیزی را احیا کند ، و علائم سرگیجه یا دَوَران سر را کاهش داده و از بین ببرد.
  7. کنترل دیابت و بیماری های عروقی. به عنوان بخشی از یک برنامه کلی کنترل دیابت ، ورزش می تواند به کنترل موثر قند خون کمک کند. علاوه بر این ، مبتلایان به دیابت ممکن است دچار احساس فشار در پا شوند. فیزیوتراپستی ها می توانند برای پیشگیری از بروز مشکلات بعدی در ادامه ، با آموزش مراقبت صحیح از پا به این بیماران کمک کنند.
  8. کنترل بیماری های مرتبط با سن. با افزایش سن، افراد ممکن است دچار آرتروز یا پوکی استخوان شوند و یا نیاز به تعویض مفصل پیدا کنند. فیزیوتراپیست ها متخصص کمک به بیماران در ریکاوری تعویض مفصل و کنترل آرتریت یا پوکی استخوان به صورت محافظه کارانه هستند.
  9. کنترل بیماری های قلبی و ریوی. اگرچه ممکن است بیماران بعد از سکته قلبی یا عمل جراحی قلب، دوره توانبخشی را سپری کنند ، اما اگر عملکرد روزانه تان نیز تحت تأثیر قرار گیرد ، ممکن است تحت درمان فیزیوتراپی قرار بگیرید. فیزیوتراپی برای مشکلات ریوی ، می تواند کیفیت زندگی را از طریق تقویت و تمرین های تنفسی بهبود بخشد و به بیماران در پاکسازی مایعات در ریه ها کمک کند.
  10. کنترل سلامت زنان و سایر مسائل. زنان مشکلات بهداشتی خاصی، مانند بارداری و مراقبت های پس از زایمان دارند. فیزیوتراپیست ها می توانند مدیریت تخصصی مشکلات مربوط به سلامت زنان را ارائه دهند. علاوه بر این ، فیزیوتراپیست ها می توانند درمان های خاصی را برای بی اختیاری روده ، سرطان پستان ، یبوست ، فیبرومیالژیا ، لنف ادم ، سلامت لگن مردان ، درد لگن و بی اختیاری ارائه انجام دهند.

اگر در مورد اینکه فیزیوتراپی چطور می تواند به شما یا یکی از عزیزان تان کمک کند ، سؤالی دارید ، لطفاً از طریق این لینک آن را مطرح سازید.

کاربر عزیز، امیدواریم این اطلاعات توانسته باشد به شما در درمان بیماری تان کمک کرده باشد و هر چه زود تر، مجددا سلامتی خود را به دست آورید.

شاد و تندرست باشید.

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منابع:

burke

webmd

webmd.com

livestrong

درمان بی خوابی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا