نگرانی های والدین در مورد شکستگی استخوان ترقوه در کودکان نو پا!
ترقوه یا استخوان ترقوه، استخوانی است که در بسیاری از کودکانی که تازه به راه افتاده اند می شکند. اگر چه شکستگی این استخوان، براثر غفلت والدین یا در اثر کودک آزاری ایجاد شود. اما گاهی نیز بر اثر فعالیت های عادی کودک نوپا است.
به دلیل این که کودکان قادر به صحبت و توصیف درد خود نیستند، دانستن این که علایم شکستگی ترقوه چیست بسیار حائز اهمیت است.
ترقوه :
یک استخوان بلند است که قفسه سینه را به تیغه شانه و کتف متصل می کند. بلندی آن، آن را در معرض شکستگی قرار می دهد.
دلایل شکستگی استخوان ترقوه :
کودکانی که تازه به راه افتاده اند در بسیاری از موارد، با دست روی زمین می افتند. سقوط مستقیم می تواند باعث شکستگی شانه شود. وقتی ترقوه ی کودک می شکند او قادر به حرکت بازوی خود نمی باشد. سعی می کند بازوهایش را به بدنش نزدیک نگه دارد. گاهی افتادن و شکستن ترقوه با صدای تق مانندی همراه است اما در غیر این صورت باید از طریق علایم کودک پی برد.
هنگامی که او را بغل می کنید و زیر بغل هایش را می گیرید به شدت گریه می کند. تورم، کبودی در ترقوه می تواند حاکی از شکستگی استخوان ترقوه باشد.
عدم توانایی در بالا بردن بازو نیز می تواند حاکی از ایجاد شکستگی در ترقوه یا استخوان ترقوه باشد.
تشخیص شکستگی استخوان ترقوه :
1_ دکتر سوالاتی در مورد علائم و نحوه ی آسیب دیدگی می پرسد.
2_ اشعه ی X و آزمایشات تشخیصی به منظور این که به این پی ببرد که ایا اعصاب و عروق خونی هم دچار آسیب دیدگی شده اند یا خیر، و این که شکستگی ترقوه در چه حد و کجا اتفاق افتاده است.
درمان ترقوه شکسته شده :
درمان عموما بدون انجام جراحی و با بستن و آتل بندی انجام می شود و دکتر مسکن هایی تجویز می کند. درمان های فیزیکی توسط متخصصین فیزیوتراپ برای بازگرداندن توانایی حرکتی انجام می شود. در مواردی که انتهای استخوان ترقوه جا به جا شود، ممکن است جراح صفحه و پیچ و مهره هایی در جراحی اضافه کند.
مقالات بعدی ما را دنبال کنید.
کلینیک تخصصی فیزیوتراپی شایگان مهر آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان است.