تأثیر فیزیوتراپی در درمان پوکی استخوان
پوکی استخوان یک مشکل پزشکی در حال افزایش است که باعث کاهش کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به این بیماری می شود.
اهداف مشخص و تعیین شده برای بهبود تراکم استخوان و کاهش احتمال افتادن برای پیشگیری از پوکی استخوان اهمیت بسیار دارد.
تشخیص پوکی استخوان و شکستگی استخوان می تواند اثر ناراحت کننده ای برای افراد مبتلا داشته باشد.
اگرشما بدانید که درگیر فعالیت هایی هستید که ممکن است به طور بالقوه باعث شکستگی یا آسیب شما شود ، مسلماً احساس خوبی نخواهید داشت.
خوشبختانه ، پس از یک برنامه درمان توانبخشی که توسط یک درمانگر فیزیکی تنظیم شده باشد می توانید زندگی راحت تری داشته باشید.
فیزیوتراپیست ها از طریق تمرینات ورزشی ، روش های درمانی ، تکنیک های خاص و آموزش مبارزه با بیماری به بیماران نقش مهمی در این میان ایفا می کنند.
اهداف مناسب درمانی باید پس از ارزیابی کامل علائم و نشانه ها ، عوامل خطر پوکی استخوان ، و وضعیت عملکردی تعیین شود.
آگاهی داشتن از سطح پوکی استخوان که با انرژی اشعه ایکس دوگانه اندازه گیری می شود می تواند به مدیریت بیماری کمک کند.
از آنجا که به حداکثر رساندن سطح توده استخوانی استخوانی در کودکان و نوجوانان لازم است ، کودکان و نوجوان باید برای مشارکت در فعالیت های مختلف تشویق شوند.
در سال های میانی عمر ، افزایش تراکم استخوان ها ممکن است با تمرینات سبک و تمرینات با وزنه صورت گیرد.
فیزیوتراپیست ها به سالمندان ، به خصوص اگر دچار استئوپروز یا پوکی استخوان باشند ، به حفظ توده استخوانی کمک می کنند ، خطر افتادن را کاهش می دهند ، برای حفظ وضعیت بدنی بیمار تلاش می کنند ، درد را کاهش می دهند ، و حرکات و عملکرد بیمار را بهبود می بخشند.
درمان پوکی استخوان یکی از مزایای فیزیوتراپی است.
درمان پوکی استخوان پس از شکستگی
بسیاری از افراد مبتلا به پوکی استخوان هنگامی متوجه بیماری خود می شوند که دچار شکستگی ستون فقرات ، لگن ، مچ دست یا مچ پا می شوند.
فردی که مبتلا به پوکی استخوان است ممکن است حتی در حال غلت زدن در رختخواب دچار شکستگی های مهره های ستون فقرات بشود.
در این مرحله ، توانبخشی بلافاصله پس از شکستگی بر مدیریت درد و سپس درمان متمرکز می شود و پس از آن بیمار دوباره به شیوه زندگی فعال خود باز خواهد گشت.
افرادی که دچار شکستگی لگن و یا مچ می شوند دیگر نمی توانند عملکردهای قبلی خود را به طور کامل داشته باشند. اما تمرینات مقاومتی پیشرفته که سه بار در هفته انجام می شود و توسط یک درمانگر فیزیکی نظارت می شود ، بهترین نتایج را برای بیماران مبتلا به شکستگی های لگن ارائه می دهد.
یک متخصص فیزیوتراپی با تجربه به فرد مبتلا به پوکی استخوان کمک می کند تا از شکستگی های بعدی جلوگیری کند ، اما به یاد داشته باشید که هنگام تمرین به تنهایی بسیار محتاط باشید.
یک درمانگر فیزیکی همچنین می تواند به شما در پیدا کردن وسیله کمکی مناسب مانند عصا یا واکر به منظور استفاده در طول دوره بهبودی کمک کند.
پس از شکستگی استخوان ، ممکن است لازم باشد برای مدتی از عصا یا واکر استفاده کنید. استفاده از این وسایل کمکی باعث می شود که در دوره بهبودی تناسب اندام خود را حفظ کنید و همچنین درد را کاهش می دهد.
توانبخشی روحی برای درمان پوکی استخوان
عامل دیگر توانبخشی ، مدیریت عاطفی و روحی است . یک درمانگر فیزیکی به شما کمک کنند تا با ترس و غم و اندوه مرتبط با تغییرات زندگی به علت بیماری پوکی استخوان کنار بیایید و استقلال خود را از دست ندهید.
فیزیوتراپی قبل از شکستگی استخوان
پیشگیری از آسیب بخشی از توانبخشی است و در شرایط ایده آل افراد مبتلا به پوکی استخوان باید قبل از اینکه آسیب ببینند با یک متخصص فیزیوتراپی کار کنند.
اگر پزشک بیماری شما را پوکی استخوان تشخیص داده ، باید تغییراتی در زندگی خود ایجاد کنید تا آسیب کمتری ببینید.
این تغییرات عبارت هستند از:
- یادگیری نحوه برداشتن وسایل بدون خم کردن کمر ،
- یادگیری نحوه حرکت بدون چرخش ستون فقرات ،
- به کار گیری استراتژی های پیشگیری از زمین خوردن در خانه و در حین آمد و رفت ،
- انجام تمرینات مناسب که بتوانید با خیال راحت انجام دهید ،
- درخواست کمک برای انجام کارهایی که نیاز به بلند کردن وسایل سنگین و یا بالا رفتن دارند .
پیشگیری از شکستگی استخوان قبل از اینکه اتفاق بیفتد ، مسلما بهترین راهکار است. اما اگر دچار شکستگی شوید ، پس از درمان باید در مورد پیشگیری از شکستگی های بعدی با یک فیزیوتراپ مشاوره کند. زیرا پیشگیری از شکستگی استخوان از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.
محقق و مترجم : مینو شفیعی