علل و مشکلات ناشی از فتق دیسک

نتیجه تصویری برای بلند کردن اجسام بزرگ و سنگین

علل و مشکلات ناشی از فتق دیسک

بسیاری از مراجعین کلینیک فیزیوتراپی و توانبخشی شایگان مهر که در شرق تهران است به علت مشکلات کمر به این مرکز مراجعه می کنند. به همین دلیل ما طی چندین مقاله علل مشکلات کمر و تشخیص و درمان های فیزیوتراپی ان را برای تان توضیح خواهیم داد.

علل و مشکلات ناشی از فتق دیسک اغلب به علت ساییدگی و پارگی تدریجی ناشی از پیری است. نام این عارضه دژنراسیون دیسک یا بیرون زدگی دیسک می باشد.

هنگامی که سن افراد بالا تر می رود ، دیسک های ستون فقرات دچار کم آبی می شوند. کم آبی دیسک باعث می شود که دیسک ها کمتر انعطاف پذیر باشند و حتی با یک چرخش و یا پیچ و تاب خیلی کوچک مستعد ابتلا به ساییدگی و یا پارگی بشوند.

اکثر افراد نمی توانند علت دقیق فتق دیسک خود را مشخص کنند. گاهی اوقات ، افراد برای بلند کردن اجسام بزرگ و سنگین به جای استفاده از پا ها و عضلات ران از عضلات پشت خود استفاده می کنند. که ممکن است به علت چرخیدن کمر در حین بلند کردن جسم به مشکلات دیسک منجر بشود.

به ندرت پیش آمده که فتق دیسک به علت سقوط یا ضربه به پشت اتفاق بیفتد.

عوامل خطر

نتیجه تصویری برای اضافه وزن

فاکتورهایی که خطر ابتلا به دیسک فتق را افزایش می دهند عبارت هستند از:

  • اضافه وزن. وزن بیش از حد بدن باعث ایجاد فشار اضافی بر روی دیسک در قسمت کمر شما می شود.
  • شغل افراد. افرادی که مشاغل سخت بدنی را انجام می دهند ، بیش تر از سایرین در معرض خطر ابتلا به مشکلات کمر قرار دارند. بلند کردن ، کشیدن ، فشار دادن، خم شدن به سمت چپ و راست و چرخش نیز ممکن است خطر ابتلا به فتق دیسک را افزایش دهد.
  • ژنتیک. برخی از افراد مستعد ابتلا به جابجایی و فتق دیسک هستند.

عوارض جانبی

نخاع شما تا قسمت پایین کانال نخاعی ادامه ندارد و درست در زیر کمر شما ، نخاع به گروهی از ریشه های طولانی عصبی (cauda equina) تقسیم می شود که بی شباهت به دم اسب نیست.

به ندرت پیش آمده که فتق دیسک بتواند بخش دم اسبی cauda equina را تحت فشار قرار دهد. برای جلوگیری از ضعف دائمی یا فلج ، ممکن است جراحی اضطراری برای این عارضه انجام شود.

در صورت وجود علائم زیر بیمار باید تحت مراقبت های ویژه پزشکی قرار بگیرد :

  • بدتر شدن علائم . درد ، بی حسی یا ضعف به علاوه ناتوانی در انجام فعالیت های معمولی روزانه
  • اختلال مثانه یا روده . افرادی که دچار سندرم Cauda Equina هستند ممکن است دچار بی اختیاری مثانه یا روده باشند ، یا حتی دچار ناتوانی در تخلیه ادرار با وجود پر بودن مثانه بشوند.
  • بی حسی منطقه دم اسبی. این عارضه موجب بی حسی پیشرونده مناطقی می شود که روی زین قرار می گیرد. این نواحی شامل داخل ران ، پشت پاها و ناحیه اطراف رکتوم می باشد.

روش های جلوگیری از فتق دیسک

نتیجه تصویری برای تصاویر فیزیوتراپی برای فتق دیسک

نکاتی برای جلوگیری از فتق دیسک :

  • ورزش. تقویت عضلات بالا تنه به تثبیت و حمایت از ستون فقرات کمک می کند.
  • حفظ وضعیت بدنی خوب . داشتن ژست مناسب ، فشار روی ستون فقرات و دیسک های شما را کاهش می دهد. پشت خود را صاف نگه دارید ، مخصوصا وقتی که برای مدت طولانی می نشینید. اشیاء سنگین را با روش صحیح بلند کنید ، و به جای کمر خود بیشتر از پاها یتان کار بکشید.
  • حفظ وزن سالم. اضافه وزن بیش از حد فشار بیشتری بر ستون فقرات و دیسک ها ایجاد می کند و باعث می شود که ریسک ابتلا به فتق دیسک را افزایش پیدا کند.

محقق و مترجم : مینو شفیعی

درمان بی خوابی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا