علائم آرتریت روماتوئید که نباید نادیده گرفته شوند!بخش دوم
همه افرادی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند می دانند که تورم و درد مفاصل از علائم این بیماری می باشد.
اما شاید به علائم غیر معمولی که در قسمت های دیگر بدن شما ایجاد می شود ، توجه نکنید.
این علائم می توانند نشانه هایی از عوارض جانبی بیماری شما باشند.
شکستگی استخوان
برخی از داروهای آرتریت روماتوئید می تواند باعث کاهش حجم استخوان می شوند که خطر شکستگی را افزایش می دهد.
اگر ورزش نکنید و فعالیت های بدنی را کاهش دهید ، ممکن است استخوان هایتان نیز ضعیف تر شوند.
شکستگی استخوان ممکن است نشانه ای باشد از این که بیمار در حال ابتلا به پوکی استخوان است ، پوکی استخوان بیماری ای است که استخوان های شما را نازک تر می کند. پس از آزمایش و تشخیص ، می توان آن را درمان کرد.
خشکی دهان و چشم ها
برخی از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید به سندروم سیوگرن مبتلا می شوند. سندروم سیوگرن یکی دیگر از بیماری های التهابی است. در صورت ابتلا به این سندرم ، ممکن است بیمار دچار مشکل جویدن و بلعیدن شود ، یا ممکن است احساس کنید شن توی چشمش رفته است.
زنان همچنین می توانند خشکی و درد واژن در طول رابطه جنسی را تجربه کنند.
هیچ درمانی برای سندرم سیورگن وجود ندارد ، اما مصرف دارو یا تغییر شیوه زندگی ممکن است به درمان نشانه ها و علائم بیماری کمک کند.
تغییرات خلق و خو
افسردگی یا اضطراب گاهی اوقات با آرتریت روماتوئید همراه است. و برای حدود یک سوم افراد مبتلا به آرتریت اتفاق می افتد.
اگر تغییراتی در خلق و خوی خود مشاهده کردید ، با پزشک معالج خود صحبت کنید. او می تواند درمان مناسب یا دارو هایی برای کمک به شما توصیه کند.
از دست دادن شنوایی
برخی تحقیقات نشان می دهد که آرتریت روماتوئید یا داروهای مورد استفاده برای درمان آن ممکن است باعث بروز مشکلات شنوایی شود.
اگر شما یا خانواده تان تغییری در توانایی شنیدن داشته باشید ، ممکن است پزشک داروهای مصرفی شما را مجدداً تنظیم کند یا استفاده از یک سمعک را توصیه کند.
درد قفسه سینه
افرادی که مبتلا به آرتریت روماتوئید هستند ، بیشتر احتمال دارد که بر اثر مشکلات قلبی فوت کنند. هر گونه درد در قفسه سینه ، به ویژه در هنگام فعالیت ، باید توسط پزشک بررسی شود.
حدود 40٪ از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید ، علاوه بر علائم معمول مفصلی در قسمت های دیگری مانند پوست ، عضلات ، استخوان ها ، چشم ها و ریه ها هم علائمی دارند.
اگر علائم خفیفی دارید که به آرامی پیشرفت کرده اند ، در مراجعه بعدی با پزشک خود در میان بگذارید.
در صورتی که تغییراتی ناگهانی یا جدی در نحوه احساس یا چگونگی واکنش به درمان داشتید ، بلافاصله به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
محقق و مترجم : مینو شفیعی