فیزیوتراپی کمر، فیزیوتراپی برای درد کتف

فیزیوتراپی کمر

فیزیوتراپی کمر

فیزیوتراپی کمر-فیزیوتراپی برای درد کتف

” برای کنکور سخت درس می خواندم و یک روز صبح بعد از خواب ناگهان کتفم خشک شد و نوانستم از جایم بلند شوم. انگار از کمر تا کتف فلج کامل شده بودم. خیلی ترسیدم و ناله کنان مادرم را برای کمک صدا زدم … آن روزها یک اشتباه بزرگ کردیم: اینکه به جای مراجعه به پزشک اورتوپد و فیزیوتراپی، از یک پیرمرد شکسته بند در کوچه ای قدیمی کمک گرفتیم. گرچه کتفم را خوب جا انداخت و تا مدتی مشکل نداشتم، اما دردش بارها سراغم آمد…. این روزها فیزیوتراپی می روم و از اینکه زودتر اقدام نکردم پشیمانم.”  

موضوع متن زیر: بهترین ورزش های فیزیوتراپی کمر و درد کتف؛ ارتباط کمردرد با کتف درد

 

آناتومی کمر و ستون فقرات

آناتومی کمر و ستون فقرات

 

علت کمر درد

احتمالا به گوشتان خورده که فشار عصبی بیش از حد و یا نشستن و خوابیدن و بلند شدن ناگهانی و در جهت نامناسب کمردرد می آورد. کمردرد علت های مختلفی دارد. از جمله،

♦ پوزیشن نامناسب بدن: مانند ایستادن های خیلی طولانی

♦ تنبلی و کم تحرکی

♦ فشار روی اعصاب کمر و یا فشارهای عصبی به مغز که با اعصاب ستون فقرات در ارتباطند: برای مثال، بغل کردن بچه های سنگین وزن، بارداری، شنیدن خبر مرگ عزیزی…

♦ کشش بیش از حد عضلات نگهدارنده ی استخوان های ستون فقرات و مهره های کمر

♦ چاقی مفرط

♦ درد عصب سیاتیک (که از کمر تا پا امتداد دارد)

♦ آرتروز کمر: ورم مفصل های بین مهره ای کمر و سفت و دردناک شدن آن ها، تشکیل مایع بین مفصلی،…

♦ بیرون زدگی، ساییدگی یا پیری دیسک (دیسک بین استخوان هاست و به حرکت راحت تر کمر کمک می کند)

♦ پوکی استخوان: ضعف یا تحلیل رفتن استخوان ها به علت بیماری یا پیری (osteoporosis)

♦ تنگی کانال نخاعی: مهره های استخوان گردن تا پایین کمر توخالی هستند و یک کانال را تشکیل می دهند. اعصاب حسی حرکتی به مانند ریشه از میان این کانال عبور کرده و به سرتاسر بدن پخش می شوند. تنگی شدید کانال نخاعی و عدم درمان آن سبب آسیب حرکتی دست و پاها و بی حسی و مشکلات ادراری و در نهایت فلج می شود.

♦ لغزش مهره های کمر spondylolisthesis: رانش مهره به جلو در اثر ساییدگی، ضربه یا ترک و شکستگی استخوان های کمر ایجاد می شود

♦ بیماری اسکولیوز یا کوژپشتی که در سنین نوجوانی اتفاق می افتد

♦ افسردگی، سندرم دردهای اسکلتی-عضلانی مزمن،…

فیزیوتراپی کمر

” رفت و آمد زیاد با مترو و ایستادن های طولانی مدت کمرم را از پا انداخته بود. تنها دلخوشی ام ورزش های فیزیوتراپی و ماساژدرمانی و استراحت در روزهای تعطیل بود. در کل، فیزیوتراپی آرامم می کند و البته فیزیوتراپیست مهربان حد تعادل در استفاده از تجهیزات برقی را به من گوشزد می کند. قبلا وقتی باردار شدم کمردردم شدیدتر شد و همزمان دریچه مترال قلبم گشادتر و تنگی نفس داشتم. یک سری ورزش های مخصوص فیزیوتراپی قلب و عروق برای خونرسانی بیشتر و کاهش کمردرد انجام می دادم که شکر خدا حالم را بهتر کردند.”

فیزیوتراپی برای کاهش درد و بازگردانی تعادل به حرکات اندام ها کمک خوبی ست. البته ابتدا علت کمردرد بررسی می شود تا اقدامات پزشکی-درمانی نیز صورت گیرد. برای مثال، برای کاهش کمردرد در اثر چاقی، یک سری تمرین های کاهش وزن نیز داده می شود. در مطب های فیزیوتراپی، ممکن است از طب سوزنی، ماساژدرمانی، دستگاه TENS، توپ، بیوفیدبک، نوروفیدبک، تمرین های کششی، تقویتی، ایروبیک، و غیره استفاده شود.

نکته: تحقیقات علمی نشان داده که طب سوزنی، ماساژ و دستگاه TENS کمک چندانی به بهبود کمردرد (در مهره های پایین) نمی کنند! اما فایده ورزش های فیزیوتراپی به اثبات رسیده. مهارت و تجربه فیزیوتراپیست در درمان تدریجی کمردرد (با علت فیزیکی) اهمیت زیادی در بهبود و نیز در پیشگیری از عوارض دارد.

لینک کاندید نامناسب و موارد ممنوعه طب سوزنی

دستگاه تنس فیزیوتراپی کمر

دستگاه تنس فیزیوتراپی کمر
دستگاه تنس برای کاهش درد در فیزیوتراپی کمر

نکته 1: استفاده از دستگاه الکتریکی تنس برای بیماران قلبی، زنان باردار، دارای پیوند فلزی یا بیماران مبتلا به صرع ممنوع است.

نکته 2: تحقیقات علمی نشان داده که طب سوزنی، ماساژ و دستگاه TENS کمک چندانی به بهبود کمردرد (در مهره های پایین) نمی کنند! اما فایده ورزش های فیزیوتراپی به اثبات رسیده.

فیزیوتراپی دیسک کمر ویدئو

چند حرکت فیزیوتراپی دیسک کمر در ویدئو زیر را مشاهده کنید؛ البته توصیه می کنیم قبل از انجام هر حرکتی با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید:


لینک ورزش های فیزیوتراپی کمر

آناتومی شانه و بازو

آناتومی شانه و بازو

آناتومی کتف: استخوان و عضلات
آناتومی کتف

فیزیوتراپی برای درد کتف: علت درد کتف

فیزیوتراپی برای درد کتف: علت کتف درد

تصویر بالا اهمیت سلامت کتف در رابطه با سلامت کل بدن را نشان می دهد. کتف دارای یک سری استخوان، غضروف، عضلات، رباط ها، و اعصاب است که با قلب، ریه ها، دستگاه گوارش…رابطه دارند. فیزیوتراپی یکی از بهترین راه ها برای بازگردانی سلامت کتف آسیب دیده است.

درد کتف خیلی اذیت کننده است و خواب راحت را از شما دریغ می کند. بگذارید از نگاه تجربه های واقعی خودمان به دلایل کتف درد بپردازیم.

“زمانی یک حمله قلبی به پدرم دست داد و مدتی قبل از آن از درد کتف ناله می کرد. بعدا متوجه شدیم که این درد کتف یک هشدار بوده.”

“همسرم خیلی وقت است همزمان با کمرد درد از درد کتف و فشار خون نیز رنج می برد. بررسی پزشکی نشان داده که علت درد کتف دیسک کمر و مصرف داروهای فشار خون با عارضه ی ریفلاکس معده (از دلایل کتف درد) و تنگی نفس می باشد. برای درمان، ابتدا نوع دارو عوض شد و سپس با فیزیوتراپی علائم کمر درد و کتف درد کاهش داده شدند.” 

“یکی از دوستانم ناگهان درد شدیدی بین دو کتفش احساس کرد. بررسی ها نشان داد که یک لخته خونی در پاها شکل گرفته و کم کم به طرف ریه حرکت کرده و سبب درد در کتف شده!”

” من از صبح تا شب پای کامپیوترم و طبیعی ست عضلات کمر و کتفهایم خیلی خسته شوند. دوست فیزیوتراپم درباره آسیب تاندون و عضلات کتف در اثر نشستن های طولانی و بازی با موبایل به من هشدار داد.”

آیا درباره ی  کتف درد قبل از جراحی برای برداشتن سنگ های کیسه صفرا، یا کتف درد همزمان با پارگی آئورت قلب یا آمبولی ریوی چیزی شنیده اید؟ آیا می دانید در انواع سرطان ها، به خصوص سرطان استخوان، درد به کتف نیز سرایت می کند؟

به هر حال، برای تشخیص علت اصلی درد کتف بهتر است ابتدا به پزشک اورتوپدی مراجعه کنیم تا هر گونه آسیب عضلات، استخوان ها و رباط ها بررسی شود. اگر از نظر متخصص اروتوپدی علت در چیزی غیر از خود کتف باشد، ممکن است به یکی از متخصص های نورولوژی، ریه، قلب، گوارش یا غیره ارجاع داده شوید. اگر علت فقط اورتوپدی باشد، ممکن است فیزیوتراپی برای کاهش درد کتف پیشنهاد شود. 

فیزیوتراپی برای درد کتف

فیزیوتراپی برای درد کتف

سوال یک کاربر:

“من از اینترنت یک حرکت فیزیوتراپی برای کاهش درد کتف رو اومدم تمرین کنم که یهویی درد شدیدتری حس کردم. خیلی درد بدی بود.  همون که دستها از پشت به هم می رسونیم.چرا این طوری شدم؟ مگه این حرکت برا کاهش درد کتف نیس؟”

پاسخ:

دوست عزیز، ممکن است همه حرکات ورزشی یا حتی فیزیوتراپی برای کاهش درد شانه شما مناسب نباشند. نوع و محل آسیب  و دامنه حرکتی کتف باید توسط اورتوپد یا فیزیوتراپیست باتجربه بررسی شود و بهترین حرکت برای شما انتخاب شود. انتخاب حرکات فیزیوتراپی کتف به درجه ی آسیب کمر نیز بستگی دارد. اگر کمر درد و کتف درد دارید، حرکاتی انتخاب می شود که برای کاهش درد کمر نیز مفید باشند. بنابراین، توصیه می کنیم فقط به حرکات فیزیوتراپی در اینترنت بسنده نکنید.

لینک بهترین مرکز فیزیوتراپی در تهران (مجهز به انواع امکانات و تجهیزات و بهره مند از متخصصین ارتوپدی، نورولوژی، و غیره)

 

علت کمر درد کودکان

فیزیوتراپی برای اطفال نیز انجام می شود منتها تکنیک ها و برنامه های خاص خود را دارد.

کمردرد کودکان با کمردرد بزرگسالان فرق دارد و علت آن را باید در بیماری ها و اختلالات دیگر جستجو کرد (به خصوص برای کودکان کمتر از چهار سال). اگر کمر کودکتان درد می کند علائم دیگر را نیز در نظر بگیرید: تب و لرز، کاهش وزن، ضعف و بی حسی، درد یکی از پاها یا هر دو پا، ناتوانی در راه رفتن، مشکلات روده و مثانه (جزو علائم تنگی کانال نخاعی در ستون فقرات)، بی خوابی به علت درد و غیره.

اگر علائم بالا را بیشتر از چند روز در کودکتان مشاهده کردید حتما برای بررسی پزشکی اقدام کنید. ممکن است پزشک متخصص اطفال نامه ای به همکار ارتوپد بنویسد و بررسی های بیشتری درباره ی عضلات و رباط ها در ستون فقرات لازم باشد. ممکن است به تصویربرداری (MRI، CT، X-RAY،…) نیاز شود. پزشک وضعیت هماهنگی بین عضلات و مشکلات دیسک و استخوان را ارزیابی می کند. تشخیص نوع کمردرد برای درمان و تعیین برنامه فیزیوتراپی اهمیت زیادی دارد.

مرکز تخصصی فیزیوتراپی اطفال

در مرکز تخصصی فیزیوتراپی و ارتوپدی اطفال، با همکاری متخصصین مغز و اعصاب و روان، دلایل ارتوپدی یا نورولوژیک کمر درد در کودکتان بررسی می شود. از جمله،

—کمر درد در اثر شلی عضلات

—کمر درد در اثر زایمان نامطلوب و آسیب به کمر از بدو تولد

—انواع فلج مغزی یا یک طرفه در صورت

—کمر درد در اثر آسیب فیزیکی به اجزای ستون فقرات و مهره های کمر مانند لغزش مهره و یا مشکلات دیسک

—کمر درد به علت اضطراب و افسردگی یا مشکلات ارتباط گیری در مدرسه و غیره.

—کشش های بیش از حد اسکلتی-عضلانی در ستون فقرات و عضلات شکمی و همسترینگ

—عفونت در فضای دیسک (بین دو مهره) که با علایم درد شکمی و سفتی کمر، لنگیدن یا حالت اسکوات به جای خم شدن به سمت زمین همراه است

—وجود تومور در ستون فقرات (جزو موارد نادر)

یک سری برنامه های توانبخشی و ورزشی متناسب با سن و شرایط کودک ارایه می شود.

نکته 1: بین 60 تا 75 درصد، علت کمر درد کودکان کشش ناگهانی عضلات کمر تشخیص داده شده (علت غیر پزشکی و غیر خاص).حمل کوله پشتی با کمر درد کودک ارتباط دارد.

“شاید پرتاب کودک به سمت بالا و پایین و یا شیطنت کودک در حین بازی از علت های کمر درد باشد.”

نکته 2: گاهی کمر درد کودک در نتیجه اضطراب و افسردگی و یا مشکل داشتن با هم سالان و غیره در مدرسه می باشد.

در مرکز تخصصی فیزیوتراپی کودکان، ترکیبی از برنامه های ورزشی و درمانی: تقویت عضلات کمر، کمپرس سرد و گرم، تحریک الکتریکی عصبی-عضلانی، نوروفیدبک و بیوفیدبک و غیره انجام می شود. فیزیوتراپی به کاهش آسیب های بعدی کمک می کند.

برای انجام نوروفیدبک و بیوفیدبک کودکان جهت کمک به درمان کمر درد، مجموعه فوق تخصصی جایروس و شایگاه مهر را پیشنهاد می کنیم.


فیزیوتراپی کمر-کتف: رابطه کمر درد و کتف درد

با تماشای فیلم های ژاپنی و کره ای، این سوال به نظرم می رسد: بسیاری از آن ها هنوز هم پشت میزهای کوتاه می نشینند و هنگام راه رفتن سرشان به جلو خم می شود. کمردرد و زانو درد و گردن درد ندارند؟ جواب بله است. تحقیقات پزشکی هم نشان دهنده ی رایج بودن درد های کتف و کمر در میان ژاپنی هاست.

ما ایرانی ها نیز نوشابه خورهای قهاری هستیم. دلستر و مایعات صنعتی زیاد مصرف می کنیم و مصرف چای و گاهی قهوه مان از نوشیدن آب پیشی گرفته! در عین حال، تا دلتان بخواهد کمر درد و کتف درد زیاد داریم. آیا رابطه ای بین مصرف نوشیدنی و درد کتف و کمر وجود دارد؟ بله، وجود دارد. در مطالعات پزشکی ثابت شده که کمبود آب و مایعات در بدن و ضعف عضلات از علت های اصلی کمر درد می باشند.

نکته: بین کمر و کتف رابطه نزدیکی وجود دارد. خیلی وقت ها علت درد کتف ریشه در درد کمر در قسمت فوقانی ستون مهره ها (دیسک کمر، پارگی و کشش رباط های کمر..) دارد. بر عکس آن نیز درست است. البته علم ثابت کرده که رفاه طلبی و تنبلی و کم تحرکی به اضافه ی انباشت چربی در عضلات نیز رابطه مستقیمی با شیوع درد های کمر و کتف دارند.


فیزیوتراپ خانم

دوست عزیز، در مرکز فیزیوتراپی شایگان مهر در تهران (شعبات شرق و شمال و غیره) فیزیوتراپ های خانم و آقای باتجربه و دلسوز مشغول کارند. همچنین، همکاری بسیار خوبی میان فیزیوتراپیست ها و متخصصین باسواد ارتوپدی، کلینیک نورولوژی و روانشناسان و غیره وجود دارد. از آنجا که همگی متخصصین متعلق به یک مجموعه کامل و جامع می باشند و انواع تجهیزات و امکانات به روز موجود می باشد و هزینه ها بسیار مقرون به صرفه است، این مرکز را توصیه می کنیم. به علاوه، در مرکز شایگان مهر هیچگونه اقدامات و آزمایش های اضافی برای بیمار جهت دریافت هزینه بیشتر انجام نمی شود و رعایت انصاف و دلسوزی در حق بیمار شرط اول ست. 

تماس با مرکز تخصصی فیزیوتراپی

فیزیوتراپ در منزل تهران-تعرفه فیزیوتراپی در منزل

تماس برای تعرفه فیزیوتراپی در منزل

به امید بازگشت سلامتی بیماران عزیز

م. اکبری زاده: عضو دپارتمان پژوهشی سایت پرشن فیزیو

لینک منبع 1

لینک منبع 2

لینک منبع 3

لینک منبع 4

درمان بی خوابی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا