درمان گردن درد کودکان و نوجوانان در بهترین کلینیک ارتوپدی
گردن درد کودکان می تواند به علت بسیاری از بیماری ها و یا شرایط مختلف ایجاد شود. گردن درد ممکن است بر اثر گرفتگی یک عضله ایجاد شود. یکی از علل شایع درد گردن ، تورم غدد ناشی از واکنش به عفونت ویروسی است. مراقب درد گردن کودک خود باشید. درد پایدار یا بدتر شدن درد گردن می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی باشد.
گردن درد می تواند در افراد در تمام سنین ، حتی کودکان رخ دهد. درد های جزئی معمولاً نتیجه فشار یا آسیب های عضلانی است. اما شکایت فرزند خود از گردن درد را نادیده نگیرید. در بعضی موارد درد گردن ممکن است نشانه بیماری جدی تر باشد.
علائم گردن درد کودکان
- درد در پشت گردن ،
- درد در اطراف تیغه شانه ،
- حرکات محدود گردن ،
- نگه داشتن سر به سختی ،
- چرخش سر به یک سمت به سختی ،
- تورم غده که به لمس حساس هستند.
اگر گردن فرزند شما سفت و خشک باشد ، نمی تواند چانه اش را به قفسه سینه نزدیک کند. سفتی گردن و تب ممکن است نشانه های اولیه ای از مننژیت باشد.
علل گردن درد کودکان
گردن درد در کودکان می تواند علل متعددی داشته باشد. اگر فرزند شما فعال است یا در ورزش شرکت می کند ، ممکن است در یکی از فعالیت های خود یک فشار عضلانی یا اسپاسم را تجربه کند. درد گردن ممکن است در نتیجه یک آسیب دیدگی مانند یک تصادف اتومبیل یا زمین خوردن ایجاد شود. اغلب موقعیت بد بدن در هنگام نشستن یا خوابیدن ، استفاده از کامپیوتر و یا برداشتن کوله پشتی سنگین ، از عوامل خطر برای افزایش درد گردن است. تورم غدد که نشانه واکنش به عفونت است نیز می تواند درد گردن ایجاد کند.
گردن درد خطرناک کودکان
علل جدی تر اما نادر سفتی یا درد گردن عبارتند از:
- مننژیت ،
- گزش ساس ،
- سرطان ،
- آرتریت روماتوئید.
اگر درد گردن یا سفتی با علائم دیگر مننژیت مانند تب ، تحریک پذیری ، سردرد ، حساسیت به نور ، تغذیه ضعیف ، تهوع یا استفراغ یا بثورات رخ داد ، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. تشخیص زود هنگام بیماری مننژیت توسط یک پزشک حرفه ای بسیار مهم است.
یکی دیگر از علل درد گردن کودکان بیماری لایم است. که به علت گزش یک حشره اتفاق می افتد. ناحیه گردن کودک خود را برای علائم نیش حشره بررسی کنید. اغلب در اطراف ناحیه گزیدگی قرمزی یا بثوراتی را مشاهده خواهید کرد. کودکان همچنین ممکن است نشانه های دیگری داشته باشند. از جمله :
- حالت تهوع ،
- ضعف ،
- سردرد ،
- تورم غدد لنفاوی ،
- تب ،
- دردهای عضلانی و مفصلی.
اگر کودک شما دچار آسیب های گردن مانند حادثه اتومبیل و یا سقوط از بلندی شد ، بلافاصله به مرکز اورژانس پزشکی مراجعه کنید.
درمان های خانگی برای آسیب های ناحیه گردن
درمان های محافظه کارانه و خانگی برای درد و فشار عضلانی شامل استفاده از یخ و یا یک بسته گرم مرطوب برای 10 تا 15 دقیقه چند بار در روز است. استراحت و اجتناب از فعالیت های تشدید کننده تا زمانی که درد برطرف شود ، مؤثر است.
شما همچنین می توانید کشش های آرام گردن را به فرزندتان آموزش دهید. تکنیک های تنفس عمیق و آرام هم می تواند به کاهش تنش در شانه ها و گردن کمک کند که باعث کاهش درد می شود. استفاده از داروهای ضد درد مثل ایبوپروفن یا استامینوفن می تواند به طور موقت باعث کاهش درد ناشی از فشار یا اسپاسم شود.
محدود کردن نگاه کردن به صفحه نمایش راهی برای جلوگیری از درد گردن و مشکلات دیگر است. خطر گردن درد کودکان هنگام استفاده از کامپیوتر دو تا سه ساعت در روز یا بیشتر افزایش می یابد.
اگر کودک شما اغلب از درد گردن شکایت می کند ، ممکن است نتیجه ضعف عضلات ، کیف مدرسه ای که بیش از حد سنگین است یا وضعیت بد بدن در هنگام استفاده از رایانه یا تبلت باشد. در این مواقع به پزشک متخصص مراجعه کنید. و به دنبال فیزیوتراپی و یا کار درمانی برای جلوگیری از درد گردن دوباره باشید.
سایر درمان ها برای گردن درد کودکان
استفاده از مسکن
استامینوفن یا ایبوپروفن را فقط با تجویز پزشک به فرزند خود بدهید.
گرما درمانی
برای مدت 20 دقیقه کیسه آب گرم یا پد گرم را روی گردن کودک خود قرار دهید. گرما درمانی به کاهش اسپاسم عضلانی کمک می کند. در صورت نیاز، آن را تا شش بار در روز تکرار کنید.
موقعیت خواب
به جای استفاده از یک بالش ، یک حوله را رول کرده و زیر گردن کودک قرار دهید. این کار مانع از حرکت کردن زیاد سر در هنگام خوابیدن کودک می شود.
ورزش
کودک شما باید تا قبل از برطرف شدن درد گردن از هر گونه تمرینات گردن یا فعالیت بدنی اجتناب کند. و از ورزش های سنگین اجتناب کند تا زمانی که بتوانند گردن خود را بدون درد حرکت دهد.
پیشگیری از گردن درد کودکان
قبل از هر فعالیت بدنی فرزند خود را تشویق کنید تا عضلات گردن خود را کشش بدهد. تمرین های مؤثر برای پیشگیری از گردن درد کودکان عبارتند از :
- حرکت چانه به سمت هر شانه ،
- خم کردن سر به سمت چپ و راست ،
- حرکت آرام سر به جلو و عقب.
در هنگام گردن درد تمرینات مقاومتی انجام ندهید.
هنگامی مراجعه به پزشک
در صورت وجود مشکلات زیر کودک را نزد پزشک ببرید :
- درد ناشناخته است و سه یا چهار روز طول کشیده است ،
- درد برای مدت کوتاهی از بین می رود ، اما برمی گردد ،
- انجام فعالیت های روزانه فرزند شما برایش دشوار است.
در صورت وجود مشکلات زیر کودک را به نزدیک ترین بخش اورژانس ببرید :
- درد شدید است و تا دو ساعت پس از مصرف دارو طول می کشد ،
- بی حسی در بازو یا کمر رخ می دهد ،
- کودک شما دارای گردن سفت و تب بیش از 37.8 درجه سانتی گراد (100.0 درجه فارنهایت) است ،
- فرزند شما بیش از حد خسته است و بلعیدن برای او مشکل است ،
- فرزند شما خیلی بیمار است.
محقق و مترجم : مینو شفیعی