درمان فیزیو تراپی برای بیماران سکته مغزی (همی پارزی)
سکته مغزی بر اثر کاهش و یا قطع جریان خون اتفاق می افتد. لخته شدن یا پاره شدن رگ های خونی باعث اختلال در رساندن خون در مغز شده و می تواند منجر به فلج یا همی پارزی در یک طرف از بدن شود.
در نتیجه شخص توانایی حرکت، صحبت ، بلع و مهارت های ارتباطی را از دست می دهد. توان بخشی و فیزیوتراپی بعد از سکته ی مغزی می تواند در درمان و کمک به بازگردانی توانایی های مبتلایان و بهبود کیفیت زندگی آنان کمک کند.
درمان اولیه:
براساس شرایط خاص و متفاوت بیماران، درمان های فیزیکی در طول نقاهت و از زمان بستری شدن در بیمارستان انجام میشود. درمانگران به مبتلایان کمک میکنند تا بتوانند روند طبیعی جریان خون را در اندام های مبتلا به از سر بگیرند.
فیزیوتراپ ابتدا شما را معاینه و وضعیت شما را بررسی می کند سپس برنامه ای اختصاصی برای شما طراحی میکند. برنامه طوری طراحی میشود که می تواند باعث توانایی حرکت، کاهش درد شود و هم چنین مشکلاتی عدیده ای را که بعد از سکته ی مغزی حادث می شود، شناسایی و از بروز آن ها پیشگیری کند.
یکی از ابتدایی ترین کارهایی که هر درمانگر فیزیوتراپ انجام می دهد، آموزش خارج شدن از بستر و تختخواب و نشستن صحیح روی صندلی است.
او هم چنین نحوه ی صحیح راه رفتن، نشستن روی ویلچر، آمادگی و توضیحات لازم برای همراهان بیمار در موقعیت های متفاوت، استفاده از وسایلی که در حفظ تعادل کمک می کنند (عصا، واکر، پروتز و …) را نیز بررسی می کند.